Chirurgische Tandheelkunde

Chirurgische Tandheelkunde

Soms moeten  tandheelkundige behandelingen uitgevoerd worden met een chirurgisch karakter. De tandarts kan u hiervoor verwijzen naar de kaakchirurg. Te denken valt aan het verwijderen van moeilijk gelegen verstandskiezen, afgebroken kiezen of wortelresten, aan het uitvoeren van wortelpuntbehandelingen of aan het verwijderen van ontstekingen en cystes. Deze behandelingen worden normaliter met plaatselijke verdoving uitgevoerd.

Verstandskiezen

Verstandskiezen komen door rond de leeftijd waarop met geacht wordt verstandig te zijn: 18 jaar. Verstandskiezen geven soms klachten, vooral in de onderkaak. Bij klachten moeten ze verwijderd worden. In veel gevallen worden verstandskiezen echter preventief verwijderd om te voorkomen dat ontstekingen ontstaan of gaatjes in de andere kiezen. In het algemeen worden patiënten naar de kaakchirurg doorverwezen voor het verwijderen van de verstandskiezen.

Wortelpuntbehandeling

Zelfs nadat een tand of kies een goede wortelkanaalbehandeling heeft gehad, kan soms toch een ontsteking aan de wortelpunt ontstaan. In deze gevallen kan een wortelpuntbehandeling (apexresectie) de oplossing bieden. Onder lokale verdoving worden de ontsteking en de punt van de wortel verwijderd waarna een nieuwe vulling in de wortel wordt aangebracht. Het wondje wordt gesloten met oplossende hechtingen.

verwijderen van wortelresten of afgebroken kiezen

Het trekken van een tand of kies is nooit leuk, maar soms helaas noodzakelijk. Kaakchirurgen zijn hierin zeer ervaren en zullen deze behandeling in het algemeen vlot uitvoeren. Een eventueel kunstgebit of andere prothese zal, indien mogelijk, meteen worden geplaatst zodat anderen niet hoeven te zien wat er met u is gebeurd.

Antrumperforatie (open verbinding naar de kaakholte)

Na het trekken van een kies in de bovenkaak ontstaat soms een open verbinding van de mond naar de kaakholte: een antrumperforatie. De kaakchirurg zal deze verbinding voor u sluiten zodat lange termijncomplicaties als bijvoorbeeld neusbijholteontstekingen worden voorkomen. Deze behandeling vindt bij voorkeur binnen 48 uur na het trekken van de kies plaats maar zal in het algemeen aansluitend plaatsvinden.

Voorbeelden van Onze resultaten

De kaakchirurg is het meest ervaren in het verwijderen van verstandskiezen.

WAAROM KIEZEN VOOR MKA KENNEMER & MEER?

03

Zeer ervaren en deskundige specialisten

03

De nieuwste behandelmethodes

03

Kwaliteit en veiligheid

Heeft u een specifieke vraag?

Vul dan onderstaand formulier in. Wij verzoeken u dit formulier niet te gebruiken voor het maken, verzetten of annuleren van afspraken.

MKA Kennemer & Meer

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Locatie Haarlem
Amsterdamsevaart 268
2032 EK Haarlem
Tel: (085) 080 40 00
Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk
Vondellaan 13
1942 LE Beverwijk
Tel: (0251) 26 55 55

MKA Kennemer & Meer heeft sinds 2021 het ZKN-keurmerk. Met het behalen van het keurmerk laten we zien dat we kwaliteit en patiëntveiligheid serieus nemen. Voor de eisen van dit keurmerk zie http://www.zkn.nl