Opleiding en samenwerking

opleiding

Het Spaarne Gasthuis locaties Haarlem Zuid en Hoofddorp en het Rode Kruis Ziekenhuis zijn belangrijke regionale opleidingsziekenhuizen. De ziekenhuizen verzorgen opleidingen voor verpleegkundigen, artsen (co-assistenten) en specialisten (arts-assistenten). Naar gelang het niveau van de opleiding doen zij onderzoeken en behandelingen bij patiënten. Soms kijken ze mee, soms werken ze onder directe verantwoordelijkheid en later in de opleiding werken ze zelfstandig.

Het specialisme Mond-, Kaak-, en Aangezichtschirurgie heeft zich ontwikkeld vanuit de tandheelkunde en de algemene geneeskunde. De opleiding tot MKA-chirurg is een vierjarige opleiding die volgt op de studie tandheelkunde en de studie geneeskunde.

Op de afdeling MKA Kennemer & Meer zijn twee MKA-chirurgen in opleiding werkzaam. Deze arts-assistenten worden opgeleid in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) en doen het laatste jaar van hun opleiding bij ons. Het kan dus heel goed zijn dat u te woord wordt gestaan of wordt behandeld door een MKA-chirurg in opleiding. Zij werken altijd (zichtbaar of indirect) onder de verantwoordelijkheid van een ervaren MKA-chirurg. Bij vragen of problemen zijn de superviserende MKA-chirurg of de opleider uiteraard aanspreekbaar.

Verder werkt de afdeling MKA Kennemer & Meer mee aan het opleiden van co-assistenten geneeskunde en tandheelkunde, mondhygiënisten en verpleegkundigen. Zij zitten meestal in de laatste fase van de opleiding en doen praktijkervaring op in het ziekenhuis.

samenwerking

Naast opleiding is een goede samenwerking met de academische en specialistische ziekenhuizen in de regio nodig voor het continu blijven delen van kennis. Dit zorgt voor een dynamische werkomgeving en komt ten goede aan de kwaliteit van de zorg. De maatschap MKA Kennemer & Meer onderhoud goede contacten met de academische centra Academisch Medisch Centrum Amsterdam (AMC), het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en VU medisch centrum (VUmc). Vooral bij hoog complexe zorg zal overleg worden gepleegd met deze ziekenhuizen en zo nodig kan een patiënt snel verwezen worden voor verdere behandeling. In het geval van kwaadaardige tumoren heeft het Kennemerland een goede samenwerking met het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (AvL).

MKA Kennemer & Meer heeft nauwe relaties met alle academische centra in de regio.

WAAROM KIEZEN VOOR MKA KENNEMER & MEER?

03

Zeer ervaren en deskundige specialisten

03

De nieuwste behandelmethodes

03

Kwaliteit en veiligheid

Voor verzekerden van VGZ

MKA Kennemer & Meer heeft met alle zorgverzekeraars een contract om patiënten te kunnen behandelen. VGZ heeft MKA Kennemer & Meer voor 2022 een budget toebedeeld; dit budget is inmiddels geheel gebruikt. Dit betekent dat MKA Kennemer & Meer vanaf nu geen nieuwe patiënten van VGZ meer kan inplannen. Uitzonderingen hierop zijn patiënten met een restitutiepolis en patiënten met medische spoedsituaties.

 

Indien u bij ons dit jaar geen afspraak kunt maken, kunnen we voor u een afspraak inplannen in 2023 óf verwijzen wij u naar de afdeling Zorgbemiddeling van VGZ voor het vinden van een alternatieve zorgaanbieder in de regio via 088-1311611. 

Hieronder vindt een overzicht van de zorgverzekeringen die onder VGZ vallen:

  • Univé
  • Zekur
  • Zekur Natura
  • VGZ
  • IZZ
  • Bewuzt
  • MVJP
  • Zorgzaam
  • IZA
  • UMC

 

 

Heeft u een specifieke vraag?

Vul dan onderstaand formulier in.

MKA Kennemer & Meer

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Locatie Haarlem
Amsterdamsevaart 268
2032 EK Haarlem
Tel: (085) 080 40 00
Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk
Vondellaan 13
1942 LE Beverwijk
Tel: (0251) 26 55 55