Ongevallen/trauma

ongevallen / trauma

Letsels van het aangezicht komen helaas regelmatig voor en worden vooral veroorzaakt door verkeersongevallen (met name fietsen), geweld en sport. Hierbij kunnen de huid, onderliggende vetweefsel en/of spieren betrokken zijn, de zogenaamde ‘weke delen’. Te denken van aan oppervlakkige schaafwonden of diepere scheur- of snijletsels. De botdelen in het aangezicht kunnen ook onderdeel uitmaken van het letsel. De meest voorkomende breuken in het gelaat zijn van de neus, jukbeenderen en onderkaak. Breuken van de bovenkaak, het voorhoofd en de oogkassen komen minder vaak voor. De ideale behandeling is erop gericht om de functie en contour zoals die voor het ongeval bestond, weer te herstellen.
Ten slotte kunnen op de tanden en kiezen schade oplopen. Er kunnen breuken optreden, tanden kunnen verplaatsen, los komen te staan of verloren gaan. Behandeling van tandletsel vindt plaats bij de tandarts, tenzij de patiënt om andere redenen moet worden opgenomen in het ziekenhuis.

onder- of bovenkaak

Als de onder- en/of bovenkaak gebroken is kan de beet gestoord raken, waardoor goed kauwen op langer termijn in het geding kan raken. De behandeling is er dan op gericht om de beet weer te herstellen, zodat de kauwfunctie weer hersteld wordt. In het algemeen wordt behandeling uitgevoerd in narcose. Meestal wordt hierbij gebruik gemaakt van titanium schroefjes en plaatjes; deze hoeven later niet te worden verwijderd. Het op elkaar vast zetten van de tanden en kiezen gedurende 6 weken gebeurt nog maar zelden.

jukbeen

Een gebroken jukbeen kan enerzijds leiden tot functionele klachten (zoals dubbelbeelden, verminderde mondopening of gestoord gevoel). Anderzijds kan de esthetiek van het gelaat zijn aangedaan, bijvoorbeeld een asymmetrische wangkoon vergeleken met de niet-aangedane zijde. De juiste behandeling is dan om het jukbeen weer operatief op zijn ‘eigen’ plaats te zetten.

Voorbeelden van Onze resultaten

Bij behandeling wordt herstel van functie en esthetiek nagestreefd.

WAAROM KIEZEN VOOR MKA KENNEMER & MEER?

03

Zeer ervaren en deskundige specialisten

03

De nieuwste behandelmethodes

03

Kwaliteit en veiligheid

Voor verzekerden van VGZ

MKA Kennemer & Meer heeft met alle zorgverzekeraars een contract om patiënten te kunnen behandelen. VGZ heeft MKA Kennemer & Meer voor 2022 een budget toebedeeld; dit budget is inmiddels geheel gebruikt. Dit betekent dat MKA Kennemer & Meer vanaf nu geen nieuwe patiënten van VGZ meer kan inplannen. Uitzonderingen hierop zijn patiënten met een restitutiepolis en patiënten met medische spoedsituaties.

 

Indien u bij ons dit jaar geen afspraak kunt maken, kunnen we voor u een afspraak inplannen in 2023 óf verwijzen wij u naar de afdeling Zorgbemiddeling van VGZ voor het vinden van een alternatieve zorgaanbieder in de regio via 088-1311611. 

Hieronder vindt een overzicht van de zorgverzekeringen die onder VGZ vallen:

  • Univé
  • Zekur
  • Zekur Natura
  • VGZ
  • IZZ
  • Bewuzt
  • MVJP
  • Zorgzaam
  • IZA
  • UMC

 

 

Heeft u een specifieke vraag?

Vul dan onderstaand formulier in.

MKA Kennemer & Meer

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Locatie Haarlem
Amsterdamsevaart 268
2032 EK Haarlem
Tel: (085) 080 40 00
Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk
Vondellaan 13
1942 LE Beverwijk
Tel: (0251) 26 55 55