Het Team

Team

Even voorstellen

Het team bestaat uit negen Mond-, Kaak-, en Aangezichtschirurgen, in de volksmond bekend als kaakchirurgen. MKA-chirurgen hebben een dubbele vooropleiding, dat wil zeggen dat zij zowel Tandheelkunde als Geneeskunde hebben gestudeerd alvorens zij zijn opgeleid tot MKA-chirurg. Naast de specialisten is er minimaal één MKA-chirurg in opleiding, is er een mondhygiëniste en een grote groep van assistenten en ondersteunend personeel die de goede zorg en vlotte gang van zaken mogelijk maken.

De Kaakchirurgen

Volken Akkerman

Specialisatie: Mond-, Kaak-, en Aangezichtschirurg (BIG nummer 79064829902)

Volken Akkerman behaalde in 2005 zijn tandartsexamen in Groningen. In 2010 behaalde hij zijn artsexamen in Amsterdam (UvA). Van 2010-2014 specialiseerde hij zich tot MKA-chirurg in het AMC. Per januari 2015 werkt hij binnen de maatschap MKA Kennemer & Meer. Zijn aandachtsgebieden zijn implantologie, pre-implantologische chirurgie, orthognatische chirurgie (kaakstandcorreties), traumatologie en obstructief slaapapneusyndroom (OSAS). 

Beverwijk Haarlem

Bekijk specialist op Zorgkaart Nederland: Klik hier

Prof. dr. Eddy Becking

Specialisatie: Mond-, Kaak-, en Aangezichtschirurg (BIG nummer 69019837802)

 

Eddy Becking is arts, tandarts en MKA-chirurg. In 1998 promoveerde hij op orthognatische chirurgie (kaakstandcorrecties) aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. In 2000 werd hij Fellow of the European Board of Oral and Maxillofacial Surgeons (Edinburgh). Zijn aandachtsgebieden zijn chirurgische orthodontie, kaakstandcorrecties, aangeboren en verworven groei en ontwikkelingsstoornissen, computergeassisteerde chirurgie. Eddy Becking is tevens hoogleraar groei en ontwikkeling van Mondziekten, Kaak en Aangezicht AMC/Emma Kinderziekenhuis Amsterdam, president van de Strasbourg Osteosynthesis Research Group en visiting professor Universidad Internacional Catalunya Barcelona.

 

Haarlem

 

Bekijk specialist op Zorgkaart Nederland: Klik hier

Dr. Bart van den Bergh

Specialisatie: Mond-, Kaak-, en Aangezichtschirurg (BIG nummer 69909277202)

Bart van den Bergh studeerde geneeskunde in Amsterdam (VU medisch centrum) en vervolgens Tandheelkunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Van den Bergh vervolgde zijn specialisatie tot MKA-chirurg aan het VU medisch centrum. Sinds juli 2013 werkt Van den Bergh voor het Spaarne Gasthuis. Zijn aandachtsgebieden zijn speekselklierpathologie, traumatologie en implantologie. Bart van den Bergh is gepromoveerd op het proefschrift: “Aspects of maxillofacial trauma care with emphasis on closed treatment of mandibular condyle fractures in an era of open reduction and internal fixation”.

Haarlem

Bekijk specialist op Zorgkaart Nederland: Klik hier

ALIES YBEMA

Specialisatie: Mond-, Kaak-, en Aangezichtschirurg (BIG nummeer 19062211802)

Alies Ybema is opgeleid in Groningen waar zij het tandartsexamen behaalde in 2004. Na 2 jaar als tandarts te hebben gewerkt, is zij gestart met geneeskunde. In 2014 heeft zij de opleiding tot MKA-chirurg in het UMCG afgerond. De afgelopen 3 jaar heeft zij als waarnemend MKA-chirurg gewerkt in het Haga ziekenhuis te Den Haag, de Tjongerschans te Heerenveen, het Spaarne Gasthuis en RKZ Beverwijk. Haar aandachtsgebieden zijn dento-alveolaire chirurgie, implantologie, orthognathische chirurgie.

Beverwijk Haarlem

Bekijk specialist op Zorgkaart Nederland: Klik hier

Erni Mellema

Specialisatie: Mond-, Kaak-, en Aangezichtschirurg (BIG nummer 09061117502)

Erni Mellema heeft na de studie geneeskunde in Groningen (RUG) en de studie Tandheelkunde in Amsterdam (ACTA) in 2015 de opleiding tot kaakchirurg afgerond aan het VU Medisch Centrum. Sinds mei 2016 is zij werkzaam als MKA-chirurg in het Spaarne Gasthuis en in het Rode Kruis Ziekenhuis te Beverwijk. Haar aandachtsgebieden zijn implantologie, orale pathologie, esthetische aangezichtschirurgie en speekselklierpathologie. Daarnaast is zij ook bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie

Beverwijk Haarlem

Bekijk specialist op Zorgkaart Nederland: Klik hier

dr. Just de Mol van Otterloo

Specialisatie: Mond-, Kaak-, en Aangezichtschirurg (BIG nummer 79022841102)

Just de Mol van Otterloo studeerde Tandheelkunde in Utrecht en specialiseerde zich daarna tot Mond-, Kaak-, en Aangezichtschirurg in het VU medisch centrum te Amsterdam van 1984 tot 1989. Vervolgens rondde hij in 1993 de studie Geneeskunde af aan de faculteit geneeskunde van de Vrije Universiteit te Amsterdam. Zijn aandachtsgebieden zijn orthognatische chirurgische (kaakstandcorrecties), correcties van aangeboren en/of verworven aangezichtsafwijkingen, traumatologie, kaakchirurgie bij kinderen, obstructief slaapapneusyndroom (OSAS) en afwijkingen van het mondslijmvlies. Just de Mol van Otterloo rondde in het najaar van 1994 een promotieonderzoek af over de invloed van een operatieve standsverandering van de bovenkaak op de omgevende weefsels. Just de Mol van Otterloo is sinds 1996 lid van het bestuur van de Stichting Bridge the Gap. Deze stichting heeft als doel om kinderen met aangeboren of verkregen afwijkingen in het aangezicht uit de armere bevolkingslagen in Vietnam en Laos te behandelen. Inmiddels zijn honderden kinderen en volwassenen geopereerd en de stichting ondernam in 2017 voor de 22e keer een missie naar Zuidoost-Azië.

Haarlem

Bekijk specialist op Zorgkaart Nederland: Klik hier

Jeroen Vincente

Specialisatie: Mond-, Kaak-, en Aangezichtschirurg (BIG nummer 79046185402)

Jeroen Vincente studeerde geneeskunde en Tandheelkunde aan het Universitair Medisch Centrum St. Radboud in Nijmegen. Daarna specialiseerde hij zich in de MKA-chirurgie. In 2005 begon hij bij de maatschap MKA Kennemer & Meer. Zijn aandachtsgebieden zijn esthetische aangezichtschirurgie, implantologie en orthognatische chirurgie (kaakcorrecties).

 Haarlem

Bekijk specialist op Zorgkaart Nederland: Klik hier

elisabeth-brouns

Dr. Elisabeth Brouns

Specialisatie: Mond-, Kaak-, en Aangezichtschirurg (BIG nummer 19916813402)

Elisabeth Brouns studeerde tandheelkunde (ACTA, 2013) en geneeskunde (VU, 2016) in Amsterdam. In 2013 is zij gepromoveerd op het proefschrift: “Oral leukoplakia: a clinical, histopathological and molecular study” en in 2020 heeft zij de opleiding tot MKA-chirurg afgerond in het VU medisch centrum. Sindsdien is zij werkzaam bij MKA Kennemer & Meer en in het RKZ Beverwijk. Haar aandachtsgebieden zijn dento-alveolaire chirurgie en orale pathologie. Tevens werkt zij 1 dag in de week in het Amsterdam UMC, waar zij in de werkgroep ‘orale leukoplakie’ zit en wetenschappelijk onderzoek verricht naar potentieel kwaadaardige slijmvliesafwijkingen.

 

De 8 MKA-chirurgen en 30 medewerkers werken met de nieuwste behandelingen en technieken. Enkele voorbeelden hiervan zijn de 3D-scan, cosmetische aangezichtschirurgie en kijkoperaties van de speekselklieren. Doel van het team is duidelijk: de beste zorg leveren.

WAAROM KIEZEN VOOR MKA KENNEMER & MEER?

03

Zeer ervaren en deskundige specialisten

03

De nieuwste behandelmethodes

03

Kwaliteit en veiligheid

Heeft u een specifieke vraag?

Vul dan onderstaand formulier in.

MKA Kennemer & Meer

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Locatie Haarlem
Amsterdamsevaart 268
2032 EK Haarlem
Tel: (085) 080 40 00
Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk
Vondellaan 13
1942 LE Beverwijk
Tel: (0251) 26 55 55

MKA Kennemer & Meer heeft sinds 2021 het ZKN-keurmerk. Met het behalen van het keurmerk laten we zien dat we kwaliteit en patiëntveiligheid serieus nemen. Voor de eisen van dit keurmerk zie http://www.zkn.nl