Snurken en Osas

Snurken en obstructief slaapapneusyndroom (OSAS)

Snurken en het obstructief slaapapneusyndroom (OSAS) worden gerekend tot de slaapafhankelijke ademhalingsstoornissen. Snurken kan hinderlijk voor de omgeving zijn, maar heeft geen consequenties voor de gezondheid. Ongeveer één op de vijf mannen en één op de tien vrouwen snurkt elke nacht.
OSAS wordt gekenmerkt door intensief snurken en het stokken van de ademhaling tijdens de slaap. Dit laatste heeft onder andere een inefficiënte slaap tot gevolg en veroorzaakt vaak overmatige slaperigheid overdag. OSAS komt gemiddeld bij 1-4% van de volwassenen voor. De diagnose OSAS wordt in het algemeen door de longarts gesteld.

MRA

Een Mandibulair Repositie Apparaat (MRA), ookwel snurkbeugel, is een goede behandelmethode voor snurken en milde en matig ernstige OSAS. Het bestaat uit twee kunsthars delen die op maat worden gemaakt en over de tanden en kiezen schuiven. De MRA zorgt ervoor dat de onderkaak iets naar voren wordt getrokken waardoor de luchtpijp verder wordt geopend. Hierdoor verdwijnt het snurken en vermindert het aantal ademstops. De nachtrust zal dus beter worden. De MKA-chirurgen Kennemerland kunnen beoordelen of u geschikt bent voor het dragen van een MRA en kunnen deze vervolgens voor u maken.

Kaakstandcorrectie

In sommige gevallen van OSAS kunnen patiënten geholpen worden met een operatie. Bij deze operatie worden zowel de onderkaak als de bovenkaak losgemaakt en naar voren verplaatst (MMA). Op deze manier wordt hetzelfde effect gekregen als met de MRA en hoeft deze ’s nachts niet meer te worden gedragen. Vraag aan uw MKA-chirurg of u een geschikte kandidaat bent voor een dergelijke operatie.

Voorbeelden van Onze resultaten

‘Ik voel me als herboren dankzij de MRA’

WAAROM KIEZEN VOOR MKA KENNEMER & MEER?

03

Zeer ervaren en deskundige specialisten

03

De nieuwste behandelmethodes

03

Kwaliteit en veiligheid

Heeft u een specifieke vraag?

Vul dan onderstaand formulier in. Wij verzoeken u dit formulier niet te gebruiken voor het maken, verzetten of annuleren van afspraken.

MKA Kennemer & Meer

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Locatie Haarlem
Amsterdamsevaart 268
2032 EK Haarlem
Tel: (085) 080 40 00
Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk
Vondellaan 13
1942 LE Beverwijk
Tel: (0251) 26 55 55

MKA Kennemer & Meer heeft sinds 2021 het ZKN-keurmerk. Met het behalen van het keurmerk laten we zien dat we kwaliteit en patiëntveiligheid serieus nemen. Voor de eisen van dit keurmerk zie http://www.zkn.nl